Wednesday, November 6, 2013

From Utara with Love...

Hai semua..

            Baru-baru ni saya ke Penang pulak..atas urusan ap, itu rahsia....ngeeee...antara yang menarik kat Penang ni (bagi saya lah)...makanan dy memang best..char kuew teow, sotong kangkung, jeruk, pasembur, nasi kandar....pendek kata, semua sedap2 belaka..huih..kecur air liur bila ingat balik..mmg sedap...tapi nk balun semua sekali dalam satu hari, memang tak sempat....

          Dari tanah besar Penang ke pulau...kenalah naik feri ataupun Jambatan Pulau Pinang... Tapi kalau lalu jambatan kurang feel sikit sebab sama macam travel atas highway...Tambang untuk naik feri tak mahal..kemudahan seperti toilet, safety jacket, tempat duduk..semua disediakan....Untuk yang berkenderaan pun boleh bawa bersama kenderaan anda....

         Sampai di jeti sebelah pulau, kenderaan awam seperti bas, (rapid penang) dan teksi ada di sediakan... Saya lebih prefer bas sebab utama lebih murah dan kita dapat tengok persekitaran dengan lebih aman....staf Rapid Penang sangat ramah dan sangat membantu para pelancong...jadi, tak perlu risau nk bertanya kepada mereka..sangat 'friendly'..mereka akan membantu kita untuk sampai ke destinasi yang hendak kita tuju...Jutaan terima kasih dan syabas kepada semua staff Rapid Penang...Goodjob!!!!!

      Jom mengembara ke Penang...confirm korang semua akan puas hati dengan makanan, cenderahati, orang-orang Penang, kemudahan dan segalanya di sana...Kemaskan beg dan mengembara.....Jom!!

Sunday, September 29, 2013

sunset di taman UTP

Salam buat semua..

Dah lama sangat xpost pape dalam blog ni. Dah tiba masanya untuk kembali aktif sebab dh ad masa nk travel dan update blog. Sikit sebanyak saya akan kongsi beberapa tempat yang agak menarik untuk korang semua lepak2 dan bersantai. Maybe boleh korang semua sedikit inspirasi atau idea nak buat aktiviti.

     Kali ni nak ajak ke Seri Iskandar,Perak. Mungkin ada yang xperasan ada kawasan yang menarik kat sini. Memang cantik. Ada tasik buatan dan trek jogging. Nak buat tempat shooting gambar pun sesuai sangat. Pendek kata korang kena singgah tengok tempat ni. Memang cantik dan menenangkan. Bagi yang nak sihatkan badan, bolehlah datang berjogging kat sini. Let's go and enjoy the place.



Thursday, October 4, 2012

break sekejap..

   Dah lame xdapat pos pape..las skali pas raye ritu..bukan xnk post pape..but time xcukup...a lot of work need to e done..huhuhu...
   So, wat mase ni kte tga kumpil bahan untuk di postkan..hahah..tgu taw..diam bukan bermakne xnk pos pape..tp tengah kumpul bahan..maklumlah..busy sket.. I kan pelajar cemerlang..ahhah..xgitu??
   K lah..tunggu je lah yea..

Tuesday, September 4, 2012

Minuman Kacang Soya

       Minum lah soya..elok untuk kesihatan..soya jugak mampu wat kte tahan lapar wat sementara...kalau saya lapar tapi tiada masa nk makan,soya antara minuman yang boleh dibedal sementara nk jumpa makanan heavy..mau xnye..lewat sikit je..mau gastrik ni datang...sakit...


       Ibu penah citer waktu ibu mengandungkan saya..ibu selalu minum soya..sampai kena dalam peti ais tu penuh dengan air soya..hari2 mesti minum...sebab tu kot saya pun suka minum soya..banyak lagi khasiat soya ni..kalau xpercaya,cuba lah...sedap taw..

So Long....

           Setelah sekian lama...konon nak sambung tulis kat blog..tapi xnyempat2...leceh nk bukak lappy..duk ngadap lame2..ad mase takat 10 minit memang xsempat nk tulis pape..huhu..
          Herm..tetibe je teringin nk makan garlic bread...satu hari tu,tah macam mane...bangun tido je..trus g dapur wat..tah macam mane..jadik pulak tu..alhamdulillah..ibu yang jarang makan roti lebih dari sekeping tu pn suke..
          Next time nak masak lagi lah..xtaw nak buat ap..mane yang senang and ad bahan...heheh

Sunday, June 17, 2012

Wait for me ya!!

         Setelah sekian lama mendiamkan diri,selepas ni..saya akan kembali aktif...wait for me ya!!

Tuesday, November 16, 2010

sizzling yee mee or kuew teow?

sizzling kuew teow

hari ni saye makan sizzling kuew teow..sedap juge..tadi sy lunch kat The Mines..kat Spices of Malaysia atau gelaran glamor nye...foodcourt The Mines..ahahah...tempat ni terletak di antara McD dan juge KFC..agak2 dah bosan nk mkn fast food..try la makan kat cini....ad banyak pilihan...harga pn agak berpatutan...rasa pun boleh tahan...menu yang saya pilih hari ni sizzling kuew teow..harga dy RM4.80..tanpa telur..jika nk telur kena tambah lagi RM1..harga pun ok,ok la..xmahal sangat..xmurah sangat...sedap...nak taw rasa dy? cuba la sendiri....


Sunday, November 14, 2010

yeay!!!

hepinye....exam sudah mau habis..xsabar nk makan banyak2 selepas ni...hahahah....tunggu ye..nanati saya promote makanan dan tempat makan tersebut...cm jalan2 cari makan lak...

McChicken Supreme(McCS)

McChicken Supreme(McCS)...produk terbaru McDonlad's...dy macm McChicken  biase jugak..cume yang special tentang McCS ni, dy ad satu keping tomato segar dan kepingan daging ayam yang di salai...tapi mmg sedap..saye dah rase..mmg sedap..dengan mayonis dan sayur segar dy..lazat sangat...promosi ni mula pada 11Nov2010 hingga 11Dec2010 je (11pg-4pg je taw).. cuba la rase..mmg sedap..tentang harga saya xhafal pulak..tapi korang semua boleh tengok dekat papan kat McD tu..harga yang dipapar tu x campur dengan cukai lagi taw..so, jgn terkejut bile cashier sebut harga lain dari yang korg bajet..haaa...kalau xsilap ak 5% je cukai dari harga makanan...so, kira lah dengan bijak..
Kalu korg betul2 nk jimat, pergila waktu McValue Lunch..tyme tu mmg murah..cuba lah sendiri..nak yang lagi sedap?datang lah ke McDonald's The Mines...