Tuesday, November 16, 2010

sizzling yee mee or kuew teow?

sizzling kuew teow

hari ni saye makan sizzling kuew teow..sedap juge..tadi sy lunch kat The Mines..kat Spices of Malaysia atau gelaran glamor nye...foodcourt The Mines..ahahah...tempat ni terletak di antara McD dan juge KFC..agak2 dah bosan nk mkn fast food..try la makan kat cini....ad banyak pilihan...harga pn agak berpatutan...rasa pun boleh tahan...menu yang saya pilih hari ni sizzling kuew teow..harga dy RM4.80..tanpa telur..jika nk telur kena tambah lagi RM1..harga pun ok,ok la..xmahal sangat..xmurah sangat...sedap...nak taw rasa dy? cuba la sendiri....


Sunday, November 14, 2010

yeay!!!

hepinye....exam sudah mau habis..xsabar nk makan banyak2 selepas ni...hahahah....tunggu ye..nanati saya promote makanan dan tempat makan tersebut...cm jalan2 cari makan lak...

McChicken Supreme(McCS)

McChicken Supreme(McCS)...produk terbaru McDonlad's...dy macm McChicken  biase jugak..cume yang special tentang McCS ni, dy ad satu keping tomato segar dan kepingan daging ayam yang di salai...tapi mmg sedap..saye dah rase..mmg sedap..dengan mayonis dan sayur segar dy..lazat sangat...promosi ni mula pada 11Nov2010 hingga 11Dec2010 je (11pg-4pg je taw).. cuba la rase..mmg sedap..tentang harga saya xhafal pulak..tapi korang semua boleh tengok dekat papan kat McD tu..harga yang dipapar tu x campur dengan cukai lagi taw..so, jgn terkejut bile cashier sebut harga lain dari yang korg bajet..haaa...kalau xsilap ak 5% je cukai dari harga makanan...so, kira lah dengan bijak..
Kalu korg betul2 nk jimat, pergila waktu McValue Lunch..tyme tu mmg murah..cuba lah sendiri..nak yang lagi sedap?datang lah ke McDonald's The Mines...


Thursday, November 11, 2010

ini saye...

kejap..kejap...tengah bosan tadi..tetibe terjumpe gamba awal sem ari tu..ni sebelum saya masuk meeting...sedang bersiap nak masuk bilik kena snap dengan atiyah...posing tu penting even tga sibuk betul kan tudung..ahaha...
tengah xde kerja ni...sedang cari mood nk stadi jap..


rindu nyeeeee...

halo..halo..da lame sangat x edit blog ney..bz sikit...saye da mule kerja part-time kat McDonald's The Mines...jemput2 la datang ke McD mines yea...tp diskaun xd la...ahahha....sekarang ni pun minggu exam..herm...nk mula cerita yang mane satu ea??

PART-TYME
saye da mule kerja part-tyme..1st pengalaman bekerja..pada mula nye niat nk main2 je..heheh...xsangka lak leh dpt kje kan..so, sy pn mula la masuk kerja..nebes sgt2 bile nk g tmpt keje..ye la..xpernah kot kerja..tetibe lak hari tu nk masuk kerja...bayangkan..nk stat mia(moto saye)pn dok menggigil..adoi..
dah masuk keje..seronok gak..banyak benda yang sy belajar..kalau boleh semua benda nk belajar..tp xcekap la..huhhu...so skrg ni...sy sdg belajar untuk cekap kan diri dalam semua bidang..org kate.. 'practice make perfect'..betul ke??lebih2 lagi sy ni jenis yang lmbt pick-up..

EXAM LAK
minggu stadi dah lepas..herm..datang la minggu exam yang mampu membuat saye jadik seorg yang diam,gila,serabut dan selekeh..xterurus hidup di wat nye...jiwa kacau...ahahah..
1st, 2nd paper leh tahan lagi...sampai 3rd paper..wow!!!SPEECHLESS...bukak buku soklan..selak2..tutup balik..termenung kejap..bukak balik..ilham tak de lansung..tergamam sampai malam....
4th paper lak samp nk koyak kertas di wat nye..exam yang ni 'open book'..leh bukak nota..tp fhm2 je la..ble dah gelabah..formula pn da xjumpe..selak2 buku..nyaris koyak..xjjmpe..last minit baru jumpe..mase dah kontot tyme tu..adoi...dengan sejuk lagi...
sejuk + gelabah = terketar2..
ahahh..sakai...serabut jiwa raga..
tinggal lagi 2 paper..xsabar nyeeeeeeee.........yeye!!!